Om oss

 

Om oss

Jeffery Taylor Academy (JTA) ungdomselitläger arrangeras för tredje året i Stadium Arena, Norrköping den 7 - 11 augusti 2019. Lägret arrangeras i samarbete med Norrköping Dolphins och Stadium Arena.

 

Lägrets mål är att ge kvalificerad elitträning till pojkar och flickor (mellan 9 – 17 år) med ambition och talang för basket. Vårt fokus ligger på förbättring av det grundläggande lagspelet och den individuella spelarutvecklingen med hjälp av duktiga och erfarna coacher samt instruktörer. Det betyder att det är mycket och tuff träning deltagarna bör vara redo och sugna på. Vårt åtagande är att stimulera och hjälpa varje lägerdeltagare i deras basketutveckling.

 

Jeffery Taylor

Bakom Jeffery Taylor Academy (JTA) står basketproffset Jeffery Taylor. Under uppväxten i Norrköping spelade han som barn och ungdom både för Norrköping Dolphins och i den gamla ungdomsföreningen NUBF. I tonåren flyttade han till USA för att utvecklas och spela highschoolbasket i Hobbs High School, och sedan collegebasket på högsta serienivån med Vanderbilt. 2012 draftades Jeffery av Charlotte Hornets för spel i världens bästa basketliga NBA.

 

Numera spelar Jeffery i Real Madrid, ett av Europas främsta ligalag.

Med initiativet Jeffery Taylor Academy vill Jeffery ge något tillbaka till sin hemstad och bidra med utvecklingsmöjligheter för svenska basketungdomar i den sport som gett honom själv så mycket.