Tränarstab

 

Tränarstab 2019

Fram till sommaren 2019 uppdateras hemsidan omgående med coacherna för årets läger. 

Tim Whitworth (USA/Sverige)
Spelade collegebasket på NCAA div 1 nivå med Drexel University där han fortfarande har rekordet för flest satta trepoängare. Spelade professionell basket i många år i Europa och i Sverige för bl a Norrköping Dolphins, Sundsvall och Jämtland. Är idag coach på bl a basketprogrammet Healthy Hoops och Stockton University.

Andrius Brusokas (Litauen)
Chef för sportavdelningen på Kaunas universitet. Mångårig erfarenhet av att utveckla spelare på toppnivå både individuellt och i lag. Coachar Zalgaris Kaunas ungdomslag (f d Sabonis). Tidigare coach för Litauens U18 och U20 landslag i både EM och VM. 

Darius Lubys (Litauen)

Treårig coachutbildning på Kaunas sportuniversitet och f d elitspelare. Coach i Zalgaris Kaunas för olika ungdomslag och f d landslagscoach för Litauens U18 och U20 landslag.

Cipriano Nunez (Chile)

Headcoach för Universidad De Concepcion i chilenska högstaligan. Utbildad i klassiska basketklubben Estudiantes i Madrid. Spelat på professionell nivå och är f d headcoach för det chilenska herrlandslaget.

Paul Burke (USA/Sverige)

Coach för Norrköping Dolphins HU17-19. Spelat collegebasket på NCAA div 1 nivå och professionell basket i Europa, Sverige (bl a Norrköping Dolphins) och svenska herrlandslaget.

Valentin Garreau (Frankrike)

Coach i franska klubben La Roche Sur som spelar i franska damligan Ligue Fémininine de basketball och är toppnivå i Europa. Valentin är coach för U13 & U16-lagen och coach för ett ”regions selection” (regionslag). Hans tjejlag är ett av topplagen i Frankrike.

Adrian Lopez (Spanien)
Var under förgående säsong ungdomscoach för Estudiantes U16 och U18-lag. En mycket ung och energisk coach som redan jobbat på olika basketläger i Spanien, Italien och i USA. Nybliven assisterande coach för ett LEB Plata-lag (spanska tredje ligan).


Kevin Taylor Lundgren (Sverige)
Dolphins nyblivna damliga coach och även headcoach för damlandslaget U18. 


Assisterande coacher 
Benjamin Howard (Sverige)
Regionscoach och assisterande coach för Haga BG Dolphins herrar i div 1.

Nikolina Jelica (Sverige)
Regionscoach och assisterande coach för Brahe Baskets dam- och herrlag samt ungdomslag.

Camilla Hovig (Norge)
Ungdomscoach i Ullriken Eagles, Norge.

Clara Hellman (Sverige)
Ungdomscoach i Norrköping Dolphins.

Omar Shariff (Syrien)
Ungdomscoach i Norrköping Dolphins.

Fystränare
Algirdas Stuknys 
(Litauen)

F d elitfriidrottare som tävlat i sjukamp. Universitetsexamen inom styrka & kondition på Kaunas sportuniversitet och läser idag masterutbildningen Analysis of Sport Performence i Tyskland. F d fystränare på Sabonis basketakademi och elitlaget Sakiu Vytas.

Viktor Hellman (Sverige)
Jobbar som grupp- och personligtränare på R2P i Norrköping och fystränare för Norrköping Dolphins F06. F d amerikanskfotbollspelare och landslagsman i flaggfotboll.


Dagläger

Johan Lind (Sverige)
Coach för Haga BG Dolphins damer i div 1 och Haga Basketgymnasium. En lång meritlista som ungdomscoach. Har coachat på damliganivå och även ett flertal ungdomslandslag och damlandslag.